torsdag 10 juni 2010

Siljansträffen 4-6 juni

Siljansträffen är ett kärt återkommande evenemang som har blivit den första riktiga träffen varje år när man träffar dom flesta kära vänner som man saknar under vintern. Nu var ju inte alla där men huvudpersonen var ju Petzon som hade fyllt 60 år dagen innan. Jag, Riitta och Pia hade köpt en 12-årig Famous Grouse åt honom som vi inte såg röken av efter överlämnandet,,,hehe jag förstår honom :-)
Resan till Mora var en härlig tur till skillnad mot förra året när det var svinkallt. Vi kom iväg ganska sent eftersom Riitta fick lov att jobba full dag. Vi åkte hemifrån vid 17.30 tiden och det tog en timme bara att komma genom Stockholm,,,,2,5 mil på en timme. Stockholm måste ha en av världens sämsta infrastrukturer.
När vi väl kom norr om stan så gick resan som en dans, vi stannade som vanligt vid ekolskrog och käkade en räkmacka som var gudomlig. Vi var framme i Mora vid 22.30 tiden och började med att slå upp tältet, vis av erfarenhet så ska man göra det innan andra ölen eftersom det kan bli lite besvärligt med pinnar och snören efter det :-)
Natten mot lördagen var väldigt kall, jag hörde att det hade varit ca 2 grader på natten. Det faktum att vi hade ett hål i luftmadrassen gjorde inte saken bättre, vid 4-tiden steg jag upp och pumpade eftersom vi låg på marken. Luften höll ca en halv timme sen låg vi på marken igen.
Det första vi gjorde på lördagen var att åka till Jysk i Mora för att köpa en ny madrass.
Jag kan säga att natten mot söndagen så sov vi som stockar på en ny madrass som är både tjockare och bredare.
Träffen var en riktig hit som vanligt, en väldigt välordnad kortege med folk som stoppade trafiken i varenda korsning och rondell efter vägen. Nytt för i år var också att vi åkte genom Tällberg som är en av Dalarnas vackraste platser vid stranden av Siljan.
Red Wings Mora har återigen lyckats genomföra en toppenträff med ett riktigt bra band som spelade live bägge dagarna, god frukost, välordnad kortege, varmvatten i duscharna och trevligt bemötande för alla knuttar som kom dit.














































Inga kommentarer: