tisdag 29 juni 2010

29 Juni,,Utflykt till fjällvärlden

Vi vaknade utvilade efter en god natts sömn. Åt frukost och åkte iväg på en tur med hojen upp mot fjällvärlden. Vädret var underbart, sol och värme. Vi åkte vägen utmed Malgomajsjön mot Saxnäs. Vi stannade till vid Litsjöforsen. Vilken underbart fin plats det var.
Därefter fortsatte vi vår färd, nästa anhalt var vid Trappstegsforsen, det var bra tajming eftersom det kom en häftig regnskur men då satt vi inne i cafeet. När det klarnade upp bar det iväg till Saxnäsgården, ett vackert ställe med utsikt mot fjällen i väster. Vi fortsatte därifrån en bit mot Fatmomakke men mörka moln gjorde att vi vände tillbaka mot Vilhelmina. Vi stannade till vid Litsjöforsen även på hemvägen, solen sken på oss och vi satt vid forsen och bara njöt.
Väl i Vilhelmina åkte vi till ett rökeri och köpte lite godsaker, rökt fjällröding och karre som vi avnjöt med färskpotatis.
Efter middagen så eldade jag i bastutunnan vid stranden och vi tog oss ett riktigt bastubad med dopp i sjön så nu sover vi säkert gott.
I morgon fortsätter färden norrut, dom har lovat dåligt väder med regn och rusk på eftermiddagen men vi tänkte att vi ska försöka nå Arvidsjaur före ovädret.










































Inga kommentarer: