fredag 1 augusti 2008

Kopparträffen 25-27 juli

Fredagen 25 juli åkte vi iväg mot Falun för att vara med på Kopparträffen, både jag och Riitta jobbade på fredagen så vi kom iväg vid 14-tiden. Vi tog E4:an upp till Gävle eftersom vi ville komma fram så fort som möjligt, vi stannade till vid Dragon Gate strax söder om Gävle och åt lite mat. Dragon Gate är ett jättekomplex som när det är färdigt ska bestå av bland annat museum, arkad, restaurang, hotell, kung fu-skola och ett handelscenter. Ägaren mister Li har lagt ner 150 miljoner kronor på området. Kolla länken http://www.dragongate.eu/sve/page2.html . Det är en fantastisk syn när man kommer E4:an söderifrån och helt plötsligt tror man att man är i Kina, jag kan verkligen rekommendera ett besök.
Vädret kunde vi inte klaga på, fick höra senare att Falun hade haft varmast i Sverige både fredag och lördag (33,2 grader i skuggan). Träffplatsen i Falun ligger ute på en udde vid sjön Runn så det blev mycket badande under helgen. Vi träffade också en hel del gamla bekanta (nya för Riitta). Conny och hans son Daniel var där liksom Mia och tjejgänget som förärade mig med en jättefin rosa klubbtröja. På lördagen åkte vi kortege genom Falun för att avsluta vid gruvan, ingen av oss orkade ta på sig skinnställen i värmen så det var riktigt skönt att glida fram i kortegen. Faluborna hade som vanligt gått man ur huse för att titta på alla fina hojar.
Vi hade med oss en flaska skumpa som vi skålade med ute på udden för att fira våran förlovning som ju skedde några dagar tidigare.
Annars flöt helgen på ganska lugnt med backstaplingstävling, livemusik, dans mm.
Vi åkte hemåt vid 12-tiden på söndagen nöjda med en supertrevlig helg.

Inga kommentarer: